24 januari 2010

HÅLL I DIG!!!

Det är ändå för festligt med de små liven och deras tolkningar på det man säger.
Jag tycker att jag är hur tydlig som helst tills jag ser det lilla barnets ansiktsuttryck som lyser av förundran och verkligen ser ut som att hon tänker "Mår du bra, mamma".
Ja, idag förstod jag varför jag fick denna respons på min uppmaning och kan förstå att hon tyckte att jag var knäpp. När jag ser hur hon tolkar mig och hur hon hanterar situationen.

Alltid när jag står vid diskbänken vill hon hjälpa till och för att nå drar hon dit en stol som hon står på. För det mesta ställer hon den för dörren till soppåsen och alla andra saker man har under diskbänken, så också idag. Jag städar upp i slasken och ska slänga det i soporna. Jag säger till Lilla att hålla i sig när jag flyttar på stolen.

Det är nu det händer!!!!!!

Hon tittar på mig med en tydlig undran i blicken och ser fundersamt ner på sin kropp, tar sakta sina händer och lägger de varsamt på magen och knäpper åt =).
Jag kan inte annat än le....det var hennes bokstavliga tolkning av mina ord, "Håll i dig!".
Där stod hon och svajade på stolen medan jag flyttade på den. Men hon höll i sig!
Jag skulle naturligtvis ha sagt: Håll i dig i stolen när jag ska flytta den så att jag kommer åt att öppna dörren.

Fniss, fniss. Tänkte att jag skulle skriva ner det här så att man minns och kan berätta det för henne när hon är så stor att hon förstår och säkert med ord i stället för blick ska förklara hur knäpp mamma hon har ;)

4 kommentarer:

  1. Jag skrattar för mig själv när jag läser. Det är svårt att uttrycka sig rätt. Du är ganska gullig du med för när jag skrev i förra inlägget att jag önskade mig en Assistent så menade jag en köksmaskin Assistent. Som sagt så var jag inte så tydlig. Inser att det skulle vara bättre med en mänsklig assistent, men då det är helt omöjligt att uppnå så fortsätter jag att drömma om en Elektrolux Assistent orginal. Kram Marre

    SvaraRadera
  2. *skrattar högt* Din bror undrar vad jag skrattar åt. När du skrev Assistent med stort A tänkte jag som den svenskalärare jag är att det måste vara en människa....ja, det är inte lätt.
    En Elektrolux Assistent kan fort bli din när du minst anar det ;)
    Kramar om dig!

    SvaraRadera
  3. Att vara tydlig med sitt språk är verkligen inte lätt... Skrattar åt Lillans sätt att tolka dig...Tänk om vi vuxna skulle ta allt på samma sätt som barnen kan tolka.
    Hur skulle världen se ut då???
    Kramen

    SvaraRadera
  4. Ja, det skulle vara intressant att leva i en värld där allt tolkades bokstavligt! Helt galet =)Kram kram

    SvaraRadera